VluchtelingenAtlas handleiding

Een kaart maken met de VluchtelingenAtlas

  1. Kies een onderwerp op gemeente- of regioniveau.
  2. Pas de kaart aan de eigen wensen aan.
  3. Print de kaart of sla op als pdf- of png-bestand.

Hoe pas ik de kaart aan?

De kaarten hebben verschillende lagen. De verschillende gemeentes en regio's kunnen bijvoorbeeld in deze lagen zichtbaar gemaakt worden. De lagen selecteert u met de 'kaartpanelen'. Wilt u de kaartpanelen verschuiven, omdat ze bijvoorbeeld over de kaart vallen? Sleep ze weg aan de titelbalk, het balkje bovenin het paneel.

  • Kaartlagen-paneel: Hiermee kan worden gekozen welke kaartlagen getoond worden (gemeente- of regiogrenzen, rivieren en gemeentenamen
  • Regiopaneel: Hier kan worden aangevinkt welke regionale stichtingen van VluchtelingenWerk getoond worden
  • Zoompaneel: Hiermee kan worden ingezoomd op een deel van de kaart. Met het handje kan de kaart worden verschoven. Klikken op het pijltje brengt de kaart terug naar het oorspronkelijke beeld.
  • Legenda en titel: Legenda en titel kunnen worden verplaatst, mocht dat beter uitkomen in het kaartbeeld.

Let op! Aanpassingen aan de kaart worden niet opgeslagen. Om een gemaakte kaart te bewaren moet deze direct worden opgeslagen of geprint!

Gebruik van de kaart

De kaart kan op de volgende manieren worden gebruikt:

  • In druk: kies 'Opslaan als pdf' of 'Afdrukken': Kies voor gebruik in druk (bijvoorbeeld in een word-document of een andere publicatie) 'opslaan als pdf' of 'afdrukken'. De kaart vormt een zwaar bestand vanwege de hoge resolutie die nodig is om een hoogwaardige afdruk te kunnen maken die gebruikt kan worden in publicaties of als print. Het opslaan daardoor dus even. Een kaart past in zijn oorspronkelijke schaal niet op een A4-tje. In bijvoorbeeld Acrobat Reader kan de kaart passend worden gemaakt voor het gewenste papierformaat.
  • Online: kies 'Opslaan als png'}Sla voor onlinegebruik (websites en intranet) de kaart op als png. De kaart moet eerst worden verkleind (zowel in grootte als resolutie) voor onlinegebruik!

NAAR DE VLUCHTELINGENATLAS

Deel dit met anderen