donderdag 9 oktober 2014

Prijswinnende theatervoorstelling nu ook in Alkmaar

‘As I Left My Father’s House’, winnaar van de Compassieprijs 2011, zal op 8 november worden gespeeld in de Vrijheidskerk in Alkmaar. Met de bekroonde voorstelling wordt de toeschouwer een kijkje gegund in de levens van verschillende oorlogsslachtoffers. Indrukwekkende verhalen vanuit verschillende landen, culturele achtergronden en religies ontroeren, verbinden en geven stof tot nadenken. Na de voorstelling is er een debat en de mogelijkheid om na te praten.

De voorstelling brengt de verhalen van twee vluchtelingen en een oorlogswees dichtbij. Ze vertellen over de hartverscheurende situaties waar ze mee te maken kregen door de oorlog, maar ook over de levenskracht en hoop die geput kan worden uit diverse religies. Mensen met verschillende verhalen, maar in wezen ook gelijk. Herkenbare vragen, pijn, wensen en dromen, slechts in een andere context. Met As I Left My Father’s House probeert Bright O’ Richards, voormalig vluchteling uit Liberia en creatief brein achter de voorstelling, bruggen te slaan tussen Oude en Nieuwe Nederlanders. De voorstelling is sinds de start in 2010 al ruim 160 keer uitgevoerd. De professionele spelers zijn zelf vluchteling.

In de Vrijheidskerk is tevens de fototentoonstelling ‘Vluchtelingen in Nederland’ van Goedele Monnens te zien. Beelden van het dagelijks leven van vluchtelingen in Nederland, van aankomst tot integratie of uitgeprocedeerd en op straat. De fototentoonstelling is ook van 9 oktober tot 7 november 2014 te bezichtigen in de Publiekshal van het Stadskantoor, Mallegatsplein 10, 1815 AG Alkmaar.

De voorstelling in Alkmaar is mogelijk gemaakt door Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord, VluchtelingenWerk Noordwestholland, gemeente Alkmaar, Amnesty International, Interreligieus en Levensbeschouwelijk Platform Alkmaar, Stichting Raad van Kerken Alkmaar, COA, Protestantse Gemeente Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard.

Datum, tijd en locatie

Datum voorstelling: 8 november 2014
Tijd: 14.00 uur
Locatie:  Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2, Alkmaar

Programma:

inloop 14.00 tot 14.15 uur
voorstelling: 14.15-15.30 uur
debat en napraten: 15.30-17.00 uur.

Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is mogelijk.

Meer informatie

 

Deel dit met anderen

Discussie