Meer nieuwsberichten

Persoonlijk verhaal

maandag 29 september 2014

“IK GEEF OM JOU!” – Tentoonstelling in museum het Catharijneconvent

Sinds zaterdag 13 september is in het Utrechtse museum Catharijneconvent de tentoonstelling “Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen” te bezoeken, met medewerking van VluchtelingenWerk Nederland.

Naast schilderijen, voorwerpen, documenten en dergelijke is er ook plaats ingeruimd voor “ervaringsdeskundigen”; mensen die naastenliefde aan den lijve hebben  mogen ondervinden en mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor hun (kwetsbare) medemens.

Op die manier is ook VluchtelingenWerk Midden-Nederland bij de tentoonstelling betrokken. Mehdi is een vluchteling uit Iran die sinds eind 2013 in het bezit is van verblijfsvergunning en Rob van IJperen is maatschappelijk begeleider bij VluchtelingenWerk Midden-Nederland. Samen zullen zij op een aantal momenten hun verhaal doen.

De tentoonstelling, die loopt tot 1 maart 2015, is op zich al zeer de moeite waard, maar wilt u ook graag het verhaal van Mehdi en Rob horen, dan kan dat in ieder geval op 12 oktober en op 1 maart, de laatste dag van de tentoonstelling. Mehdi is daarnaast “solo” te bewonderen op 30 november, 14 december en 25 januari, steeds van 11:30 tot 16:30 uur.

VluchtelingenWerk Midden-Nederland mag voor deze tentoonstelling 40 vrijkaartjes weggeven. Wilt u kans maken op één van deze kaartjes stuur dan een mail met uw naam en postadres naar communicatie@vwmn.nl De regels zijn simpel: de kaartjes zijn voor de mensen die als eerste reageren.

Voor praktische informatie over de tentoonstelling: www.catharijneconvent.nl
Voor een voorproefje van de verhalen van Mehdi en Rob: www.catharijneverhalen.nl
Voor informatie over ons: www.vluchtelingenwerk.nl/middennederland
 

Deel dit met anderen

Discussie