vrijdag 26 september 2014

Open dag azc Leersum

Op woensdag 10 september bestond azc Leersum 25 jaar. Reden voor een feestje en een open dag. Natuurlijk was ook VluchtelingenWerk Midden-Nederland van de partij.

Om half twee opende burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug de feestelijkheden. In zijn korte toespraak feliciteerde hij het azc en was hij zeer lovend over de samenwerking tussen azc en gemeente. Jan Kees Goet, bestuursvoorzitter van het COA, sprak de hoop uit dat een volgend jubileum niet nodig zal zijn, maar hij realiseerde zich terdege dat dit, gezien de situatie in allerlei conflictgebieden, waarschijnlijk ijdele hoop is. Daarom is dit jubileum toch wel een feestje waard. Locatiemanager van het COA, Petra Woudsma, benadrukte dat het de medewerkers zijn die van het azc een succes maken.

Na deze toespraken waren de kinderen van het azc – in t-shirts van VluchtelingenWerk! – aan de beurt. Zij mochten de burgemeester een zelfgemaakt kunstwerk aanbieden. Frits Naafs beloofde dat dit stukje huisvlijt een prominente plaats in zijn werkkamer zou krijgen. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een door de kinderen uit volle borst gezongen lied.

Daarna begon de echte open dag met verschillende activiteiten, waaronder rondleidingen die ook langs de feestelijk versierde locatie van VluchtelingenWerk voerden. Zolang asielzoekerscentra nodig zijn, kunnen we maar beter af en toe een feestje vieren. Het feestje in Leersum was in ieder geval zeer geslaagd.

Deel dit met anderen

Discussie