donderdag 11 september 2014

"Verborgen Gedichten", onderdeel van Poëzie in het park 2014!

Het programmaonderdeel Verborgen Gedichten presenteert gedichten die tot nu toe verborgen zijn geweest in de bagage van migranten en vluchtelingen uit Palestina, Soedan, Iran en Eritrea. Tevens presenteert Vluchtelingenwerk een hommage aan Hrvoje Pero Senda, dichter die na zijn vlucht uit Bosnië, een nieuwe thuis vond in Maassluis en die in november vorig jaar is overleden.

Poëzie in het Park
In het kader het Weekend van de Cultuur organiseert De stichting Ongehoord! samen met de Culturele Raad Maassluis en de Maassluise bibliotheek een poëziepodium in het Park achter theater Koningshof aan de Uiverlaan 20 te Maassluis. Poëzie in het Park vindt plaats op zondag 14 september vanaf 13:00 uur en is gratis toegankelijk.

Verborgen Gedichten
Onder de titel van Verborgen Gedichten verzorgt Vluchtelingenwerk Maasdelta, in het kader van Poëzie in het Park, een korte presentatie van dichters uit verschillende landen. Met optreden van o.a. Abu Omar Ramadhan (Palestina), Mohammed Abdulmaruf (Soedan), Shoku Tajammoli (Iran) en Negash Mohamad (Eritrea).

Verborgen Gedichten zoekt in de bagage van migranten en vluchtelingen met verschillende culturele achtergronden naar de parels van hun taal en cultuur. Deze parels wil men graag met alle geïnteresseerden in wereldpoëzie delen. Het resultaat van deze verkenning van - nog onbekende - wereldpoëzie gaan we op zondag 14 september 2014 presenteren tijdens Poëzie in het Park.

Hrvoje Pero Senda
Hrvoje Pero Senda werd geboren op 28 juni 1945 in Gornji Vakuf, Centraal Bosnië. Senda studeerde Zuidslavische taal en literatuur aan de Filosofische universiteit in Sarajevo, Zagreb. In 1971 keerde hij terug naar zijn geboorteplaats en werkte daar als leraar tot het begin van de oorlog. In 1993 vluchtte hij met zijn familie naar Nederland. In 1997 won Pero Senda de Dunya Poëzieprijs en in 1999 verscheen zijn eerste tweetalige dichtbundel Brokstukken. Senda was in 2007 een van de tien dichters die meewerkte aan het prachtige boek Verse taal met muziek-cd van Wilma Paalman, gepubliceerd door Uitgeverij De Brouwerij te Maassluis. In juni 2010 bracht Uitgeverij De Brouwerij zijn tweetalige dichtbundel (Kroatisch/ Nederlands) Voor de muur uit.

Pero was jarenlang actief in het Project Interculturele Ontmoetingen te Maassluis, samen met o.a. Margarita Mena Figueroa, Lida Kersten, Henk Kuipers, Otto Zeegers, Wouter van Heiningen en Juan Heinsohn Huala.

Meer informatie:
Erna van der Vlis tel. 010 – 5928700 (maandag, dinsdag en donderdag);
Margarita Mena Figueroa, Tel. 010 – 470 03 30 (dinsdag, donderdag en vrijdag ) VluchtelingenWerk Maasdelta; of stuur een e-mail naar: mmena@vwmaasdelta.nl

Deel dit met anderen

Discussie