Coach Vestiging

Vrijwillig, Oude IJsselstreek

Net als in iedere gemeente in Nederland wonen in Oude IJsselstreek ook vluchtelingen. Mensen, die om diverse redenen familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid hebben zij dan uiteindelijk een verblijfsvergunning gekregen en mogen ze zich in een stad of dorp vestigen. Hierbij hebben ze hulp en begeleiding nodig.

VluchtelingenWerk is in de Oude IJsselstreek op zoek naar een vrijwilliger die vluchtelingen in de eerste periode (ca. 8 maanden) wil begeleiden. Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende gemeente. Nieuwe cli├źnten krijgen een vast contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsinvestering is minimaal twee dagdelen per week, waarvan 1 op maandag of donderdag. Minimaal mbo+niveau en goede beheersing van de Nederlandse taal zijn aan te bevelen.

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Tanja Dijenborgh, via email: tdijenborgh@vwon.nl of tel. 06-55696290

Deel dit met anderen