Bereket (33), Eritrea: "Ik leer de taal zo veel sneller"

Bereket is heel blij met zijn taalcoach. Samen met hem leert hij de Nederlandse taal steeds beter te beheersen.

Niet veilig in Eritrea

“In Eritrea heb ik een universiteitsgraad behaald en daarna heb ik op een studievisum een jaar aan de universiteit van Wageningen gestudeerd”, vertelt Bereket..”Toen dat jaar was afgelopen, besloot ik asiel aan te vragen in Nederland. De situatie in mijn land was onhoudbaar, ik was mijn leven niet zeker.”

Hulp van taalcoach

Om zich voor te bereiden op zijn leven in Nederland is Bereket bezig met het staatsexamen. Op school leert hij de taal alleen op de computer. Bereket is daarom blij met zijn taalcoach Ton. Samen spreken ze de Nederlandse taal. “Ton komt een keer in de week bij me op bezoek. Ik ben zo blij met hem, want door zijn hulp leer ik de taal veel sneller. En het is ook altijd erg gezellig als hij er is.” De laatste weken ondernemen ze samen ook andere dingen zoals het bezoeken van mooie en historische plaatsen.

De mogelijkheden in Nederland

Na het examen moet Bereket uitvinden wat zijn mogelijkheden zijn in Nederland. “Maar eerst moet ik mijn Nederlands verbeteren, dat is het allerbelangrijkst. Daarom ben ik Ton ook zo dankbaar. Zoals we in Eritrea zeggen: “Hij is het venster op mijn toekomst.”

  • Ben je benieuwd wat taalcoach Ton over Bereket vertelt? Klik dan hier.
  • Wil je meer weten over het project, zelf taalcoach worden of dit project financieel ondersteunen? Neem dan contact op met het landelijke projectteam via taalprojecten@vluchtelingenwerk.nl.
     

Deel dit met anderen

Meer persoonlijke verhalen

Ben je vrijwilliger/vluchteling of sympathisant en heb je ook een interessant verhaal? Laat het ons weten!