Altena (Werkendam / Woudrichem / Aalburg)

Adres

Adres
Raadhuisplein 1
4285 CP Woudrichem
Telefoonnummer
0183-509016
Fax
0183-509017

Openingstijden

Openingstijden kantoor: ma/wo/vr 09.00 tot 17.00 uur

Spreekuren:

maandag van 11.00 tot 15.00 uur

woensdag van 11.00 tot 13.00 uur

Verder op afspraak

Medewerkers

Petra van Rhee - manager Regio West

Jacolien Visser - locatiemanager, Trajectbegeleidster Inburgering

Angela Krooswijk - coördinator maatschappelijke begeleiding

 • Activiteiten

  Vluchtelingenwerk Altena is actief in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Uiteraard begeleiden wij vluchtelingen die in een van deze gemeenten komen te wonen, maar daarnaast doen wij nog veel meer. VluchtelingenWerk is gevestigd in het gemeentehuis van Woudrichem.

  Klik op het onderwerp in het menu voor meer informatie over onze activiteiten.

 • Jeugdsportfonds

  Alle kinderen in Brabant moeten kunnen sporten

  Het Jeugdsportfonds Brabant helpt Brabantse kinderen van 4 t/m 17 jaar in Brabant aan het sporten. Specifiek kinderen waar de financiële situatie thuis het niet toe laat om lid te worden van een sportvereniging. Brabantse gemeenten zorgen voor 50% van de benodigde bijdrage.
  Het Jeugdsportfonds Brabant zorgt door middel van fondsen- en sponsorwerving voor de andere 50%. Het Brabantse fonds is aangesloten bij het Jeugdsportfonds Nederland, dat voor landelijke dekking zorgt van de formule van het Jeugdsportfonds. De gemeenten in Altena hebben zich aangesloten bij het Jeugdsportfonds. Aanvragen kunnen worden ingediend via een aangewezen intermediair. U kunt hiervoor ook bij Vluchtelingenwerk terecht. Contributie en de bijhorende sportkleding en -materiaal worden tot een maximum van € 225,- vergoed door het Jeugdsportfonds. Veel kinderen zijn al gaan zwemmen, paardrijden, voetballen, badmintonnen, judoën, kickboksen, volleyballen en op streetdance of gymnastiek gegaan.

  Meer weten?
  Neem dan contact op met Petra van Rhee, coordinator Jeugdsportfonds van VluchtelingenWerk Altena. (telefoon 0183-509016)

 • Inburgering

  De gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg hebben de informatieverstrekking over de inburgering en de begeleiding van inburgeraars neergelegd bij VluchtelingenWerk Altena.

  VluchtelingenWerk verzorgt de intake en stelt vast of er sprake is van een inburgeringsplicht. Is dat het geval dan wordt samen met de inburgeraar een trajectplan opgesteld. Vluchtelingen, uitkeringsgerechtigden en mensen zonder werk of een uitkering die al een verblijfsvergunning hadden voor 1 januari 2013 krijgen in de meeste gevallen een traject aangeboden door de gemeente. Er hoeft dan alleen een eigen bijdrage van € 270,-- te worden betaald.

  Soms gaat de inburgeraar eerst een alfabetiseringstraject doorlopen, soms kan hij of zij direct doorstromen naar een een inburgeringstraject. De inburgeringstrajecten worden uitgevoerd door Elycio Talen in Gorinchem en het ROC Kellebeek in Oosterhout.

  VluchtelingenWerk houdt de voortgang in de gaten door regelmatige gesprekken met docenten en de inburgeraars. Ook zorgt VluchtelingenWerk dat de randvoorwaarden (zoals kinderopvang) goed geregeld zijn en wordt de aanvraag voor het inburgeringsexamen voor de inburegraar geregeld.

  Bestaat er geen recht op een aanbod van de gemeente dan dient de inburgeraar de scholing zelf te bekostigen. Maar ook in dat geval kan voor informatie en advies over de inburgering een beroep worden gedaan op VluchtelingenWerk.

  Meer weten?
  Neem dan contact op met mw. J. Visser, trajectbegeleidster van Altena (telefoon 0183-509016)

Deel dit met anderen