Vluchtelingenorganisaties in Nederland

 • Amnesty Nederland
  Op de Nederlandstalige site van Amnesty International staat niet alleen uitgebreide landeninformatie, maar ook informatie over campagnes en acties in Nederland en wereldwijd. Onder ‘Mensenrechten’ zijn uitgebreide dossiers te vinden over onder andere mensenrechten in Nederland, vluchtelingen en migranten.
 • Amsterdams Solidariteits Komitee Vluchtelingen (ASKV)
  Het ASKV steunt en begeleidt uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet kunnen terugkeren naar hun land van herkomst.
 • Ex Ponto Magazine
  Ex Ponto is een journalistiek magazine dat op internet verschijnt. Het merendeel van de artikelen wordt door vluchteling-journalisten en andere migranten geschreven. Het magazine biedt binnen- en buitenlands nieuws.
 • FORUM, instituut voor multiculturele ontwikkeling
  De website van Forum bevat een publicatieoverzicht, agenda, persberichten en een overzicht van multiculturele feestdagen. Onder ‘Thema’s’ vindt u uitgebreide informatie over onderwerpen als integratie, werk, zorg en inburgering.
 • Internationale Organisatie voor Migratie Nederland (IOM Nederland)
  Website met informatie over de werkzaamheden van IOM Nederland, informatie-sheets in diverse talen, overzicht van publicaties en cijfers over terugkeer, gezinshereniging en uitgenodigde vluchtelingen.
 • Nederlands Migratie Instituut (NMI)
  Deze website bevat veel informatie over remigratie. Met folders in diverse talen, een adressenoverzicht en het laatste nieuws.
 • Stichting Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS)
  Stichting LOS is een steunpunt voor mensen en organisaties die betrokken zijn bij ongedocumenteerden. Met links naar verschillende organisaties die noodopvang bieden.
 • Stichting Pharos, Kenniscentrum voor vluchtelingen en gezondheid
  Op de website van Pharos is informatie te vinden over onder meer interculturalisatie van de zorg , medische aspecten bij terugkeer en in de asielprocedure, meisjesbesnijdenis en hulpverlening. Met uitgebreide aanwinstenlijst, bibliotheek en veel te downloaden teksten.
 • Stichting Gave
  Stichting Gave begeleidt vanuit de kerken asielzoekers en vluchtelingen die christen zijn of interesse hebben in het christelijke geloof. Er wordt op diverse manieren contact gelegd tussen Nederlandse christenen en asielzoekers. De website is ook deels in het Arabisch, Perzisch, Somali, Koerdisch, Russisch en Dari.
 • Stichting Vluchteling
  Stichting Vluchteling zet zich voor de opvang en begeleiding van vluchtelingen en ontheemden in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa. De website biedt informatie over de activiteiten van de stichting zelf, pers- en nieuwsberichten, informatiepakketten voor scholen en een landenoverzicht met informatie over de geschiedenis van het land, de oorlog of het conflict en het aantal vluchtelingen.
 • Stichting voor Vluchteling Studenten UAF
  Website met nieuws, publicaties en informatie voor (aankomend) studenten, onderwijsinstellingen en werkzoekenden.
 • Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON)
  VON is de koepelorganisatie van (zelf)organisaties van vluchtelingen. De website bevat informatie over de organisatie. Adresgegevens van de ruim 400 geregistreerde (zelf)organisaties staan niet op de site en worden niet verstrekt. VON verwijst geïnteresseerden wel door.

Deel dit met anderen