Vluchtelingen in Nederland: Demografie

De meeste vluchtelingen komen uit Irak, Rusland, Afghanistan of Somalië. Vluchtelingen zijn vaak jong, alleenstaand en man.

De helft van de vluchtelingen in Nederland is afkomstig uit Irak, de voormalige Sovjet-Unie, Afghanistan en Somalië. 70% van de vluchtelingen is jonger dan 40 jaar en 64% is man. Vluchtelingen zijn veel vaker dan autochtonen alleenstaand. Een derde van de vluchtelingen is genaturaliseerd, en dus Nederlander. Deze infographic laat zien hoe de groep vluchtelingen die zich tussen 2000 en 2010 heeft gevestigd is samengesteld.  

Klik op de infographic voor een vergroting

 

Meer informatie

  • Download de infographic Demografie als png
  • Download de  tabellen (xls) met cijfers over vluchtelingen in Nederland: leeftijd, geslacht, herkomstland, verblijfstatus, verblijfsduur. Dit cijferoverzicht is samengesteld door het CBS Centrum voor Beleidsstatistiek voor de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2012.  
  • Download de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2012: Integratie in feiten en cijfers - Variatie in gemeentelijk integratiebeleid (pdf)
  • Download de CBS-publicatie Vluchtelingen in Nederland 2012 (gemaakt met de cijfers voor de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2012)

Deel dit met anderen