Vluchtelingen in Nederland: werk

Een op de drie vluchtelingen heeft een baan, twee op de tien zoekt een baan. Hoe langer in Nederland, hoe vaker een baan.

Voor vluchtelingen is het niet altijd eenvoudig om een baan te vinden. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met taal, diploma's, werkervaring, netwerken, onzekerheid. Verblijfsduur en leeftijd hebben ook veel invloed op de participatie. 

Klik op de infographic voor een vergroting

 

Meer informatie

  • Download de infographic Werk als png
  • Download de  tabellen (xls) met cijfers over vluchtelingen en werk (arbeidsparticipatie en uitkeringspositie 2011),  Dit cijferoverzicht is samengesteld door het CBS Centrum voor Beleidsstatistiek voor de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2012.
  • Download de  tabellen (xls) met cijfers over werk naar sector, bedrijfstak en soort contract. Dit cijferoverzicht is samengesteld door het CBS Centrum voor Beleidsstatistiek voor de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2012.
  • Download de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2012: Integratie in feiten en cijfers - Variatie in gemeentelijk beleid (pdf)
  • Download de CBS-publicatie Vluchtelingen in Nederland 2012 (gemaakt met de cijfers voor de VluchtelingenWerk IntegratieBarometer 2012)

Deel dit met anderen