Bekim Uka (36), Servië en Kosovo: "De perfecte baan, die zouden we vinden"

Bekim Uka uit Kosovo werd opgeleid tot ICT'er, maar eenmaal afgestudeerd bleek het lastig om een geschikte baan te vinden. Hij werd geholpen door Emplooi en vond uiteindelijk een baan als buschauffeur. Een baan die heel goed bij hem bleek te passen.

Van ICT'er tot buschauffeur

"Drie jaar geleden vroeg mijn Emplooi-adviseur, Adrienne Draisma-Monté, me al of ik buschauffeur wilde worden", vertelt Bekim. "Destijds zag ik het niet echt zitten; ik ben namelijk opgeleid tot ICT'er." Helaas bleek het lastig om werk te vinden in de ICT-sector. Hij kwam daarom op zijn eerdere besluit terug.

Snelle leerling

Bekim bleek een enthousiaste en snelle leerling. "Binnen drie maanden haalde ik mijn chauffeursdiploma en nog geen maand later reed ik mijn eerste rit." Nu werkt hij al tweeënhalf jaar met veel plezier op lijndiensten in Rotterdam. "Adrienne zag jaren geleden al in dat dit werk goed bij mij zou passen. Het duurde blijkbaar even voordat ik het zelf doorhad."

Niet opgeven

Zijn Emplooi-adviseur hielp niet alleen met het zoeken van vacatures. Bekim: "Ze bereidde me ook voor op sollicitatiegesprekken. Het belangrijkste was misschien nog wel dat ze me motiveerde, ervoor zorgde dat ik niet opgaf. De perfecte baan, die zouden we vinden. En dat hebben we uiteindelijk ook gedaan. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd."

Deel dit met anderen

Meer persoonlijke verhalen

Ben je vrijwilliger/vluchteling of sympathisant en heb je ook een interessant verhaal? Laat het ons weten!