Informatie voor vluchtelingen

Bent u een vluchteling en op zoek naar werk? Wilt u advies over vacatures en over Nederlandse bedrijven? VluchtelingenWerk kan u via het Emplooiprogramma bijstaan met goede informatie, praktische adviezen en de juiste contacten.

In aanmerking voor een traject?

We kijken ook of u in aanmerking komt voor een re-integratietraject van bijvoorbeeld de gemeente. Als dat het geval is en de gemeente is bereid om voor uw traject Emplooi in te schakelen, kunnen wij meer voor u doen dan zonder die financiƫle steun of de steun van eventueel een andere sponsor. Verder maakt het niet uit of u jong of oud bent, hoog- of laagopgeleid, man of vrouw en hoe lang u in Nederland woont. Na de aanmelding volgt een intake bij u in de buurt waarin wordt bepaald of u van het Emplooiprogramma gebruik kunt maken of niet. Hierna maakt u met de adviseur of een job coach afspraken over het vervolg..

Adviseurs of job coaches bij u in de buurt

Verspreid over bijna heel Nederland zijn onze vrijwilligers van Emplooi werkzaam. Ze houden spreekuur en nemen de tijd om de mogelijkheden met u te bespreken. Omdat ze vroeger zelf hebben gewerkt als bijvoorbeeld personeelsfunctionaris, coach, manager of directeur, kunnen zij u advies geven hoe u de kansen op een baan kunt vergroten.

Op gesprek bij een job coach of Emplooi-adviseur

Tijdens gesprekken met de job coach of adviseur komen de volgende zaken aan de orde:

  • U kijkt samen naar uw opleiding, werkervaring en vakkennis en welke wensen (beroep, aantal uren dat u werkt, reisafstand etc. ) voor u belangrijk zijn.
  • Wat is mogelijk in Nederland? En hoe kunt u dat bereiken? Hoe verhouden zich realiteit en wens? Is misschien een verdere opleiding mogelijk of gewenst?
  • U maakt een helder en informatief cv, op papier en digitaal.
  • De adviseur of coach kan u helpen bij het opstellen van een sollicitatiebrief.
  • Hij/zij zoekt met u naar vacatures en helpt bij het leggen van contacten met werkgevers.
  • Hij/zij bereidt samen met u het sollicitatiegesprek voor.

Wel wordt verwacht dat u gemotiveerd bent en u zichzelf wilt inzetten voor uw eigen toekomst.

Meer informatie

Als u in contact wilt komen met Emplooi, kunt u bellen naar de regionale stichting VluchtelingenWerk bij u in de buurt. Zij brengen u dan in contact met de dichtstbijzijnde adviseur of job coach.

Deel dit met anderen