Samenwerkingsprojecten van VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk werkt samen met partners. Samen zorgen we ervoor dat vluchtelingen met het Emplooiprogramma begeleid worden naar een baan, stage of leerwerkplek. Zo hebben we van 2006 tot en met 2012 samen met partnerorganisaties Stichting UAF en UWV in totaal 3600 vluchtelingen bemiddeld. Bekijk op deze pagina nog meer samenwerkingsprojecten.

 • Startbaan

  Sinds mei 2013 wordt in samenwerking met Stichting UAF het driejarige project Startbaan uitgevoerd. Hoofddoelstelling: een loopbaanperspectief bieden aan 600 vluchtelingen met een leer-werktraject of door een baan te vinden. Het project wordt gedragen door een netwerk van werkgevers en brancheorganisaties. Startbaan wordt in het hele land uitgevoerd en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

  • Lees hier meer over dit project.
 • Vrouw en Werk

  Sinds november 2012 voeren vier regionale stichtingen (Amsterdam e.o., Rotterdam e.o., Den Haag, Dordrecht e.o. en Limburg) in samenwerking met het landelijk bureau VluchtelingenWerk het tweejarige project 'Vrouw en Werk' uit. Hoofddoelstelling:  vluchtelingvrouwen naar een leer-werktraject of een baan in de zorg begeleiden. Het gaat om 112 vluchtelingen en 80 opleidingsplekken en 32 betaalde banen. Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door Instituut Gak.

  • Lees hier meer over dit project.
 • Rollecate

  Het meest in het oog springende, actuele project met werkgevers is het project van VluchtelingenWerk Oost-Nederland met Rollecate, een toonaangevende gevelbouwer in de woningbouw en utiliteitsbouw  met de hoofdvestiging in Staphorst. Bij Rollecate krijgen de vluchtelingen een voortraject in de metaaltechniek aangeboden en bij gebleken geschiktheid een 'Beroeps Begeleidende Leerweg'-opleiding (BBL). Ze lopen stage bij bedrijven en krijgen bovendien Nederlandse les om zich beter te kunnen redden op de werkvloer. Na de opleiding stromen zij door in het bedrijf of kunnen met een diploma op zak en de nodige praktijkervaring op zoek gaan naar een goede baan. Uiteraard met hulp van Emplooi.
  Ronald van 't Hull, hoofd van het opleidingscentrum van Rollecate: "Bij Rollecate zijn we wars van overbodige procedures die het samenwerken met partners kunnen bemoeilijken. Bovendien beschikken we over praktijkopleiders die veel ervaring hebben in het begeleiden van nieuwe Nederlanders en hen met groot enthousiasme naar een hoger niveau weten te brengen.” Het project wordt meegefinancierd door Start Foundation.

 • Banenoffensief Vluchtelingen

  Tijdens de 'Banenoffensief'-projecten (2006-2012) is met steun van het ministerie van SZW intensief samengewerkt met werkgevers. Zo heeft  de Mercer Group (verzekeringen) meerdere vluchtelingen in dienst genomen en intern een opleiding geboden tot actuaris. Met Automatiseringsbedrijf Sogeti werd een overeenkomst gesloten om 15 vluchtelingen een interne opleiding te bieden tot tester of engineer. Ze kregen bij gebleken geschiktheid een betaalde functie  aangeboden. Walibi World heeft meerdere vluchtelingen aangenomen, evenals zorgverzekeraar Achmea en  samenwerkende universiteiten.

Deel dit met anderen