5 vacatures
 • Vrijwillig, Graft-De Rijp, Beemster

  Als maatschappelijk begeleider maak je vluchtelingen wegwijs in hun nieuwe woonplaats.

  Je helpt hen bij allerlei praktische zaken zoals de inrichting van hun huis, regelen van scholen voor kinderen en de inburgeringscursus voor volwassenen, diverse zaken rondom financiën en verzekeringen, post doornemen, etc.

  Dit doe je in een groepje vrijwilligers.

  Onderling verdeel je taken wie wat doet: de een is wellicht beter in regeldingen en papierwerk terwijl de ander liever praktisch bezig wil zijn.

  Wij zoeken vrijwilligers in Oosthuizen, Schermerhorn en Stompetoren, Graft-De Rijp en Beemster.

 • Vrijwillig, Den Helder

  Voor een op korte termijn te openen asielzoekerscentrum zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen die zich minimaal 1 dag per week willen inzetten. Het werk richt zich op balie diensten en voorlichting spreekuren over de asielprocedure en overige inhoudelijke begeleiding m.b.t. de asiel procedure.

 • Vrijwillig, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede

  Als maatschappelijk begeleider maak je vluchtelingengezinnen wegwijs in hun nieuwe woonplaats en help je hen bij allerlei praktische zaken, zoals de inrichting van hun huis, inschrijven in de gemeente, zoeken van scholen voor de kinderen, verzekeringen en inburgering.

 • Vrijwillig, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Den Helder

  Vind je het leuk om vluchtelingen en nieuwkomers te helpen bij het leren van de Nederlandse taal? Als taalcoach ondersteun je een cursist tijdens zijn/haar inburgeringscursus bij VluchtelingenWerk.
  Als taalcoach coach je de inburgeraar tot en met het inburgeringsexamen.

  Je oefent de taal in de praktijk en volgens de lesmethode zoals deze in de inburgeringscursus wordt aangeboden. Uitgangspunt is de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeraar. Hij/zij moet het inburgeringsexamen halen en integreren in Nederland.

 • Vrijwillig, Den Helder

  Het asielzoekerscentrum in Den Helder is een gezinslocatie, waar uitgeprocedeerde gezinnen worden opgevangen. Ongeveer de helft van deze bewoners zijn kinderen. Voor deze kinderen gaan we op korte termijn een kinderspreekuur opzetten, waar kinderen langs kunnen komen met al hun vragen. Hiervoor zoeken we enthousiaste vrijwilligers.