'Hier ben ik veilig': lesprogramma voor kinderen uit groep 7 en 8

In het lesprogramma 'Hier ben ik veilig' leren kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool waarom mensen vluchten, wat het verschil is tussen een vluchteling en een asielzoeker en wanneer vluchtelingen in Nederland mogen blijven. 'Hier ben ik veilig' is een multimediaal programma met korte en lange filmpjes, interviews een quiz en een groepsopdracht.

Voor leerlingen

Op zoek naar meer informatie voor je presentatie? Kijk dan eens op onderstaande websites. Ook handig voor spreekbeurten!

Voor scholen en docenten

Het multimediale lesprogramma neemt de leerlingen stap voor stap mee in de vluchtelingenproblematiek. Het beslaat drie lesmiddagen van ongeveer twee uur per keer.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen de eerst middag te behandelen. De eerste les geeft een globale introductie van vluchtelingen, waarom ze vluchten en de asielprocedure in Nederland.  Als je kiest voor drie lesmiddagen, gaan de kinderen zelf aan de slag met een presentatie over een deel-onderwerp. Ze leren zelf actief kennis vergaren en hoe ze dat op een aantrekkelijke manier kunnen presenteren.

Deel dit met anderen