De Postcode Loterij helpt!

VluchtelingenWerk Nederland is sinds 1990 partner van de Nationale Postcode Loterij. Elk jaar ontvangen wij een belangrijke bijdrage van de grootste goededoelenloterij van Nederland. Deze bijdrage zetten wij in voor de begeleiding van vluchtelingen tijdens hun asielprocedure en bij hun integratie in Nederland.

 • Rechtvaardige wereld

  Dorine Manson krijgt een cheque overhandigd tijdens het Goed Geld Gala 2013De helft van de inleg van de Postcode Loterij gaat naar organisaties die zich inzetten voor een rechtvaardige en groene wereld. VluchtelingenWerk ontvangt als partner van de Postcode Loterij in 2012 een bedrag van 10 miljoen euro. In totaal keert de Postcode Loterij dit jaar ruim 291 miljoen euro uit aan 89 organisaties. Met het geld dat wij ontvangen, is onze onafhankelijkheid gewaarborgd en kunnen we ons werk voor vluchtelingen handen en voeten geven!

 • Miljoenenjacht: Louiza Saitova gaat fierljeppen

  Louiza Saitova ontvluchtte het geweld in Tsjetsjenië in 2003 en heeft sindsdien een nieuw leven opgebouwd in Friesland. In dit filmpje gaat Louiza fierljeppen met Tess Milne, Ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij. Ze vertelt haar wat het betekent om te kunnen leven in veiligheid en hoe VluchtelingenWerk Nederland haar daarbij heeft geholpen. Uitgezonden in RTL4’s Miljoenenjacht, april 2012.

 • Gouden Wimpel voor medewerkster VluchtelingenWerk
   

  Clemy de Rooy van VluchtelingenWerk Noordwestholland kreeg eind 2009 van de Postcode Loterij de hoogste onderscheiding, de Gouden Wimpel, voor tien jaar inzet voor VluchtelingenWerk. Clemy kreeg de prijs in het bijzonder voor het kookproject met vluchtelingvrouwen waaruit het kookboek 'Made in Holland' ontstond. Daarnaast kreeg ze een cheque van €20.000 die ze voor een vluchtelingproject mag gebruiken. In het filmpje spelt Winston Gerstanowitz haar de onderscheiding op.

 • Nog geen lid van de Postcode Loterij?

  Ga naar de website van de Nationale Postcode Loterij Door mee te doen met de Postcode Loterij steunt u VluchtelingenWerk Nederland en 89 andere goede doelen. De helft van uw inleg komt ten goede aan organisaties die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur. Door mee te spelen met de Postcode Loterij geeft u dus niet alleen uzelf een kans op mooie prijzen, maar maakt u de wereld ook een beetje mooier. Meer weten of meedoen? Kijk op www.postcodeloterij.nl of bel 0900 - 300 1500 (10 cent pm, bereikbaar van 09.00 - 21.00 ma t/m vr).

Deel dit met anderen